Etiketter

, , , , ,

Lagade en god lasagne med smak av vitlök och örter.Gjorde en stor sats och tänkte att nu behöver jag inte laga mat på någon dag. Placerade en tallrik med lasagne framför dottern och presenterade maten: Lasagne, lite som makaroner och maletköttsås..det slutade med att hon åt kyckling och knäckebröd. Note to my selfe: lasagne kanske inte är alla barns favoriträtt..men vi vuxna gillade det i alla fall! Om du hör till dem som inte är så förtjust i vitlök eller känner att du inte vill gå omkring och lukta som om du ätit några vitlöksklyftor, då är det bara att minska eller lämna bort dem från receptet.

Köttsåsen:

  • smör till  stekning
  • 2 mindre eller 1 stor lök
  • ca 1 msk glutenfri soja (Soy-king)
  • 500-600 gram malet kött
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 burk/förpackning krossade tomater med örter
  • 2 dl vatten
  • 1 Knorr Fond ”du chef” beef eller buljongtärning
  • hackad färsk basilika
  • peppar

Vitsåsen:

  • 50 gram smör
  • 0,75 dl glutenfri mjölblandning (ljus)
  • 8 dl mjölk
  • ca 150 gram riven ost
  • salt, grönpeppar

Övrigt:

  • Glutenfria lasagneplattor
  • Riven ost till garnering
Gör så här:
  1. Bryn den hackade löken i smöret och tillsätt sojan. 
  2. Tillsätt maletköttet och stek tills det fått färg. 
  3. Lägg i resten av ingerdienserna till såsen och låt puttra i ca 30 minuter
  4. Smält smöret för vitsåsen i en kastrull och tillsätt mjölet, rör om och tillsätt mjölken i omgångar under omrörning. (Viktigt att röra om hela tiden så att det inte bränner i bottnet.)
  5. Låt vitsåsen koka sakta under omrörning och tillsätt saltet, grönpeppar (efter smak) och osten då såsen tjocknat.
  6. Varva lasagneplattor, köttsås, vitsås i en lämplig form (3-4 lager beroende på formens storlek) så att såserna bildar det översta lagret. Strö ost överst.
  7. Grädda i 175° ca 40-50 minuter.
Advertisements