Etiketter

, , , , , ,

Bärkräm med valfria bär går alltid hem här hos oss. Lätt att laga och så är den ju glutenfri också. Brukar se till att jag alltid har bär i frysen så att det bara är att ta fram då det skulle smaka med t.ex. bärkräm. Kokade ihop en bärkräm i eftermiddags då dottern skulle äta mellanmål men jag tror att den största portionen nog åts av herren i huset 🙂 Gott så, ingen skillnad vem som äter, bara någon äter! Här är receptet:

Bärkräm med hallon, jordgubbar och blåbär

  • 6 dl vatten
  • ca 1 dl socker
  • 3 msk potatismjöl
  • ca 500g frysta bär
  1. Blanda 5dl av vattnet och sockret i en kastrull. Ta hellre mindre socker så att det inte blir för sött och smaka sedan av med mer mot slutet om det behövs.
  2. Blanda potatismjölet i 1 dl kallt vatten och tillsätt det i kastullen.
  3. Sjud upp blandningen under ständig omrörning. RÖR, annars blir det klumpar och det är inte gott, tro mig jag har provat!
  4. Då blandningen tjocknat blanda i bären och fortsätt sjuda/småkoka under omrörning. Häll upp krämen i en skål och ett tunt lager med socker över så bildas det inte skinn på ytan.
Annonser