Etiketter

, ,

Läste för några dagar sedan i ÅU om ett café i Åbo. Fastnade för artikeln eftersom det stod om att caféet specialiserat sig på glutenfria produkter och sålde glutenfria bakverk som de bakat själva. Blev genast nyfiken då jag inte ens visste om att det fanns ett sådant cafe i Åbo, så idag packade jag båda flickorna ner i vår ”smidiga” syskonvagn och styrde stegen till Cafe Celi.

Första provet som caféet hamnade ut för innan jag ens stigit in var om vagnen rymdes genom dörren. Jag hade tur då en vänlig cafekund som just var på väg ut såg mig komma med vagnen och höll upp mellandörren så att jag utan problem kunde skuffa in hela härligheten. Test ett avklarades utan problem, bredden på dörren var godkänd. Det första jag såg då vi klev in var en hörna med en massa glutenfria produkter. Wow var det första jag tänkte, en massa produkter som jag inte ser varje dag i den vanliga mataffären, alltid lika kul att bekanta sig med nya produkter. På hyllan fanns bl.a. olika pastasorter, kex, mjöl, bröd mm. Hade dock en förväntansfull tvååring med som inte kunde bärga sig tills hon fick sin ”Trip och bulla” så jag hann inte undersöka produkterna närmare.

Andra provet (också det mera mot det praktiska hållet) var att se om vi utan problem kunde parkera oss med vår vagn någonstans inne i lokalen och det gick också utan problem. Borden stod med lagom avstånd från varandra och det fanns gott om plats att ta sig fram med barnvagn.

Sedan får jag nog tyvärr säga att utbudet på de glutenfria produkterna (och även de vanliga) var lite av en besvikelse. Problemet kanske var att jag hade målat upp en bild av att jag skulle mötas av en disk som dignade med en massa olika glutenfria bakelser..men det blev inte riktigt så. Dagens glutenfria alternativ bestod av: Blåbärstårta, kex, chokladbollar (eller liknande, som de by the way inte lagat själv!!) och någon salt paj (som inte alls såg god ut i mina ögon) Ja valde blåbärstårtan för att jag var nyfiken på hur den smakade, men även där blev jag lite besviken. inget extra alls, men helt ok.          

Så kommer jag att besöka caféet en gång till? Det tror jag nog. Caféet i säg var mysigt och visst är det ju trevligt att få någonting annat än en budapestbakelse eller en muffins från frysen då man unnar sig något gott från ett cafe. Det kan ju också hända att jag råkade ha otur att besöka caféet en dag som de inte hade så mycket att välja på. Och om inte annat så skall jag gå dit för att ta mig en titt på produkterna som såldes i den lilla ”butiken” (och denna gång utan dottern) 🙂

Annonser