Taggar

, ,

Det här brödet lagar jag allt som oftast då vi ätit potatismos och det blivit mos över. jag tycker inte om värmd mos så istället för att släng bort så slänger jag ihop de här rieskorna. de är goda nygräddade men behövs frysas ner om man inte äter dem samma dag för de blir fort torra och tråkiga. Perfekt som tilltugg till t.ex. en god soppa.

  • 2½ dl potatismos
  • 2 ägg
  • ½ tsk salt
  • 50 gram smält smör
  • 1 riven morot
  • ½ dl vatten (om du inte vill ha morot i ökar du istället på vattenmängden till ca 1 dl)
  • 3-3½ dl glutenfri mjölmix, ljus
  • riven ost
  1. Blanda mos och ägg väl så att det inte finns mosklimppar.
  2. Blanda i salt och det smälta smöret, riv i moroten och häll i vattnet. Rör om
  3. rör ner mjölet i omgångar. Degen skall vara klibbig.
  4. Klicka ut lagom stora klickar på en pakplåtspappersklädd plåt. Strö lite mjöl på varje klick och platta till den med handen, forma till runda platta bröd.
  5. Strö lite riven ost på varje brödbit.
  6. Grädda i ugnen på 200°C 15-20 minuter eller tills brödet har fått en fin färg.