Den här måste ni bara prova! Kladdkaka i sig brukar aldrig vara fel och med den här underbara glasyren på så blir den här kladdkakevarianten svår att slå. Den har blivit en succé oberoende vem jag bjudit den på. Glasyren går att smaksätta med vilken choklad som helst. Brukar variera med apelsinchoklad och mintkrokantchoklad (båda Marabous). Kakan kan med fördel lagas i förväg. Den smakar bara bättre om den fått vila i kylskåpet en stund innan servering.
Så prova baka, ät och förälska dig! 🙂
Kladdkaka med apelsinglasyr
Till själva kladdkakan:
- 150 gram smör
- 3 dl socker
- 1dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 dl glutenfri mjölmix, ljus
Till glasyren:
- 20 gram smör
- 1 dl grädde
- 200 gram Marabous apelsinkrokantchoklad (eller annan smaksatt choklad)
Kakan:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret, ta kastrullen bort från värmen och vispa i sockret med elvisp.
- Blanda kakao och vaniljsocker och sikta i det i smörsockret. Blanda väl.
- Vispa i ett ägg i taget.
- Blanda ner den glutenfria mjölmixen. Blanda ordentligt
- Häll smeten i en pajform och grädda i ugnen ca 25 minuter
- Ta ut ur ugnen och låt svalan. (Kakan får verka lite lös i mitten, men inte för lös)
Glasyren:
Cia skriver:
Hej Mia! Du ska veta att din blogg är till stor hjälp. 🙂 Det känns säkrare att bjuda sina vänner med celiaki på recept som du har tipsat om, än att bara googla något. Keep up the good work!
GillaGilla
glutenfriamuminmamman skriver:
Kul att höra Cia! Sporrar en att mata in mera recept då man vet att någon läser 🙂 Och är det något du funderar över någon gång angående celiaki så är det ju bara att fråga!
GillaGilla
Cia skriver:
Bra! 🙂 Jag blir så arg när många inte bryr sig om dem med specialdieter och antingen köper något färdigt (som alla glutenallergiker säkert har ätit tusen gånger tidigare) eller helt struntar i att bjuda på något alls. Så jag försöker alltid baka något eget till dem. Läste också ditt recept på kanelbullar, det måste jag testa, för mina tidigare har också varit torra.
GillaGilla
Jenkki skriver:
Ha du kanske dela med dej av receptet åt Jill? Var där i lördags och fick världens godaste kladdkaka med just den här glasyren. En gång tidigare fick jag smaka på den med mintkrokant. Enda problemet är att det är svårt att sluta äta. 🙂
GillaGilla
glutenfriamuminmamman skriver:
Jo nu när du säger det så tror jag faktiskt att Jill fick den på ett kalas hos mig och ville ha receptet.. 🙂 Man skall nog välja när man lagar den, helst då det kommer flera gäster så att det inte blir kvar så mycket av kakan..man äter lätt upp den själv om man så ”måste” 😉
GillaGilla
sara skriver:
verkar supergott, lagt till i mina favoriter – ska bjudas på nästa gång!
GillaGilla
glutenfriamuminmamman skriver:
🙂 Jo den är supergod! Och gillar du mint så skall du absolut prova att göra den med mintkrokant också!
GillaGilla
marika skriver:
Måste bara fråga om det är vispgrädde?
GillaGilla
glutenfriamuminmamman skriver:
Jepp, det är det! 🙂
GillaGilla
Charlotta skriver:
Den här ska jag laga idag eller imorgon! 🙂
GillaGilla
glutenfriamuminmamman skriver:
Den är så supergod och räkna med att kakan går åt! 🙂 Den är som sagt också jättegod att laga på mintkrokant-chokladen.
GillaGilla
Gerd Forsling skriver:
Är verkligen Marabous chokladkakor glutenfria???
GillaGilla
glutenfriamuminmamman skriver:
Hej Gerd,
vad bra att du ställer den frågan eftersom det är något jag själv också tidigare undrat över. Jag har googlat det en del och kommit fram till att det är okej att äta marabous choklad trots att du har keliaki. Förståss då inte de produkter som innehåller vetemjöl, typ de med kex i. På många av produkterna står det att det kan finnas spår av vete, och en del innehåller maltextrakt (som kan innehålla vete), men mängden i dessa produkter är så liten, långt under gränsvärdet för vas som klassas som glutenfritt. Därfär har jag valt att använda mig av dessa produkter. Men det skall alla göra som de själv vill.
Mvh/Mia
GillaGilla