Etiketter

, , ,

Den här måste ni bara prova! Kladdkaka i sig brukar aldrig vara fel och med den här underbara glasyren på så blir den här kladdkakevarianten svår att slå. Den har blivit en succé oberoende vem jag bjudit den på. Glasyren går att smaksätta med vilken choklad som helst. Brukar variera med apelsinchoklad och mintkrokantchoklad (båda Marabous). Kakan kan med fördel lagas i förväg. Den smakar bara bättre om den fått vila i kylskåpet en stund innan servering.

Så prova baka, ät och förälska dig! 🙂

Kladdkaka med apelsinglasyr

Till själva kladdkakan:

  • 150 gram smör
  • 3 dl socker
  • 1dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl glutenfri mjölmix, ljus
Till glasyren:
  • 20 gram smör
  • 1 dl grädde
  • 200 gram Marabous apelsinkrokantchoklad (eller annan smaksatt choklad)
Kakan:
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret, ta kastrullen bort från värmen och vispa i sockret med elvisp.
  3. Blanda kakao och vaniljsocker och sikta i det i smörsockret. Blanda väl.
  4. Vispa i ett ägg i taget.
  5. Blanda ner den glutenfria mjölmixen. Blanda ordentligt
  6. Häll smeten i en pajform och grädda i ugnen ca 25 minuter
  7. Ta ut ur ugnen och låt svalan. (Kakan får verka lite lös i mitten, men inte för lös)
Glasyren:
  1. Sjud upp grädde och smör i en kastrull.
  2. Då smöret smält, bryt chokladen i mindre bitar och rör ner den i gräddsmöret.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör tills all choklad smält.
  4. Låt glasyren svalna en aning och häll den sedan över kakan
  5. Dekorera med nonpareller eller godis.