Etiketter

, , , ,

Äntligen är sopptiden här igen. Efter sommarens grillmat är det underbart att igen få laga och äta alla dessa goda, rykande, varma soppor. Den här soppan lagade jag i dagarna och den värmde riktigt bra (chilin gjorde sitt jobb!) 🙂 God var den tyckte både jag och Jocki (han jag bor med 🙂 ). Dottern däremot vägrade äta den. Så på frågan om den här soppan är barnvänlig så får jag nog svara nej. Eller så var det bara Tilde som denna dag bestämt sig för att hon inte skulle äta vad som lades framför henne (det är mycket sådant för tillfället hemma hos oss!). Kanske var det kokosmjölken, kanske var det chilin..eller så var det bara trotset!

Här är receptet i alla fall:

Glutenfri kycklingsoppa med sting

  • olja till stekning
  • 1 lök
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5-7dl vatten
  • 1 Knorr Kyckling Fond ”du chef”
  • 5 potatisar
  • 3 morötter
  • 1 burk koksmjölk
  • 1 grillad kyckling
  • 1 påse fryst majs
  • svartpeppar
  • salt
  • timjan
  • persilja
  1. Skala potatisen och morötterna och skär dem i lagom stora bitar.
  2. Skala löken och hacka den i små bitar. Skölj chilin, dela den på längden, skrapa ut fröna och hacka den i små bitar.
  3. Fräs löken och chilin i olja i en kastrull. Pressa med vitlöken och rör om.
  4. Häll över vattnet då löken blivit genomskinlig och tillsätt kycklningfonden. Lägg i morots och potatisbitarna.
  5. Krydda med peppar och lite salt (kom ihåg att kycklingen är saltig i sig så ta inte för mycket salt)
  6. Låt koka en stund och häll sedan i kokosmjölken.
  7. Dela kycklingköttet i mindre bitar. Tillsätt majs och kyckling i soppan då potatisen och morötterna nästan är klara.
  8. Hacka timjan och persilja och lägg i soppan en liten stund innan den är klar.
  9. Servera med t.ex. nygräddade potatisrieskor.