Etiketter

, , , , , , ,

Ursprungsreceptet till denna rätt är Lars Mannerströms (det han lagar i TV-reklamen som snurrar på svenska kanaler). Har gjort lite små ändringar men har som sagt utgått från Mannerströms kycklingrullader. Gott både till vardag och fest. Vill man piffa upp rätten lite så kan man servera annat än vanligt kokt ris till. Till och med vår 2½ åring gillade denna rätt trots soltorkade tomater och lökbitar 🙂

Dubbla biffar av kycklingfilé med bacon och soltorkade tomater

  • 1 lök
  • 170 gram skivad bacon
  • 10 st soltorkade tomater i basilikaolja
  • 1½ msk senap
  • 1 knippe persilja, finhackad
  • peppar
  • 8 st coctailpinnar
  • 8 st tunna filebiffar av kyckling
  • 2 st morötter
  • 5 dl vatten
  • 1 kyckling Fond ”du chef” (eller en kycklingbuljongtärning)
  • ½ dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  1. Skala morötterna och dela dem först på mitten på tvären. Dela sedan varje bit på längden, och sedan ännu varje bit på längden en gång till så att du får lagom tjocka skivor. Lägg dem till sidan så länge.
  2. Hacka löken och de soltorkade tomaterna i små bitar. Klipp eller skär baconet i mindre bitar.
  3. Stek baconet knaprigt och tillsätt sedan löken och tomaterna
  4. Då löken mjuknat ta pannan av värmen och blanda i persiljan och senapen, peppra.
  5. Klicka ut baconröran på fyra av kycklingfiléerna och lägg sedan de resterande filéerna ovanpå, så det blir en dubbelbiff. Stick in två coctailpinnar per dubbelbiff (på var sida om filén) så att de hålls ihop. Spara den fyllning som blir över.
  6. Stek biffarna 2-3 minuter på var sida så att de får stekyta. Använd gärna samma panna som du stekte baconet i så får de smak av det.
  7. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningen eller Fonden. Lägg också i morötterna. Låt puttra tills kycklingen är färdig och morötterna är lagom mjuka.
  8. Plocka bort kycklingen och morötterna. Ta försiktigt bort coctailpinnarna innan du serverar!
  9. Häll grädden i buljongvattnet och tillsätt också crème fraichen. Använd en stavmixer och mixa buljongen till en skummig sås. När du mixat färdigt rör du i det som blev över av fyllningen.
  10. Servera med kokt ris och en god sallad.
Advertisements