Etiketter

, , , , ,

Det här är en supergod och jätteenkel förrätt. Igen en gång är det den matintresserade Christer som introducerat denna rätt för mig (kolla även in Christers Kryddstarka tomatsoppa). Igen har jag fått improvisera lite eftersom jag inte var hundra på hur exakt Christer brukar laga denna rätt, men gott blev det. Jag lagade denna rätt i helgen då svärföräldrarna var på besök. Kände att de behövde få något riktigt gott att äta efter dagarna på hårt arbetsläger hemma hos oss. Stackrarna, de var säkert helt slutkörda efter allt barnpassande, skjortstrykande (ca 20 st blev det tror jag), tapetserande och shoppande! Så de var värda en tre rätters middag på fredagkväll. Efter att båda prinsessorna somnat satt vi oss ner och njöt av god mat och gott vin och detta fick de till  förrätt:

Stekt dubbelpanerad fetaost med tomat och rödlök

  • Fetaost, en stor bit, jag använde mig av Patros
  • 1 ägg
  • glutenfri mjölblandning, ljus
  • glutenfritt ströbröd
  • peppar, vitlökspulver,salt,chilipulver eller andra kryddor efter smak
  • smör och olja till stekning
  • tomater
  • rödlök
  • ev. basilika till garnering
  1. Skär osten i lagom stora bitar (som förrätt så räcker det med en bit ost per person)
  2. Häll ut lite glutenfritt mjöl på ett fat, knäck ut ägget på ett annat fat.
  3. Blanda ströbröd med kryddor (krydda efter smak men kom ihåg att osten är ganska saltig i sig så salta inte för mycket) och häll även det på ett fat.
  4. Skär tomaterna och löken i skivor och placera ut dem på ett fat.
  5. Ta en ostbit i taget och vänd den först i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödsmixen. (Se till att osten blir täckt av alla lager men låt överlopps ägg rinna av innan du doppar det i ströbrödet)
  6. Värm upp en stekpanna och häll i lite olja och lägg i en klick smör.
  7. Då pannan är varm lägger du i osten. Stek ca 2 minuter på var sida så att osten får en fin gyllenbrun färg.
  8. Då osten känns lite mjuk då du trycker på  den är den färdig.
  9. Servera genast med tomat och rödlök och eventuellt balsamico som dressing. Garnera med basilika om du vill.

Till varmrätt blev det Grisfilé fylld med soltorkade tomater och parmaskinka, till det hemmagjorda pommes i ugn. Och till efterrätt blev det Jockis favorit: Marängtårta med citron- och chokladkräm. Vill du kolla in recepten till dessa rätter är det bara att klicka på dem.