Etiketter

,

För mig blir det ingen riktigt jul utan dessa mintdroppar. Lätta att göra och löjligt goda! Hör även till det godis som måste gömmas undan om det skall finnas kvar något på självaste julafton. De behöver åtminstone ett dygn på sig att stelna (fast det brukar inte hindra vissa i detta hushåll att smaka på dem innan, många gånger!). De smälter i munnen, helt klart ett måste bland julgodiset!

Mintdroppar

  • 2 äggvitor
  • 500 gram florsocker
  • pepparmintsarom
  • 50 gram mörk choklad
  1. Vispa upp äggvitorna lätt med en gaffel.
  2. Blanda i florsockret så att det blir en jämn massa.
  3. Droppa i pepparmintsarom efter smak 8lönar sig att smaka så att det inte blir för kraftig mintsmak).
  4. Klicka ut på bakplåtspapper och platta till och forma till runda plattor. Smeten är lite klibbig så för att forma plattorna bäst så kan du fukta fingrarna med vatten, men de får bara vara lite fuktade inte för våta.
  5. Ställ svalt för att stelna i minst ett dygn.
  6. Då det stelnat: smält chokladen och klicka ut choklad på mitten av varje platta.
  7. Ät och njut!

i den överblivna mörka chokladen brukar jag blanda lite pepparmintsarom och hälla i små formar.

Annonser