Etiketter

, , ,

Testade att rosta lite mandlar och cashewnötter i ugnen här om dagen. Vi var bortbjudna på Nyårsfest och tänkte att jag ville ge något hemmagjort. Eftersom julen var förbi kände jag att något med choklad kanske inte skulle uppskattas så mycket (mina jular brukar i alla fall innehåll en hel del chokladätas!!) Något saltigt var mera på sin plats så därför fick det bli rostade mandlar och cashewnötter med salt och chili. Så här gjorde jag:

  • ca 200 gram mandel med skal på (alltså inte det hårda skalet 🙂 )
  • ca 200 gram cashewnötter
  • ½ dl olivolja
  • 2-3 nypor flingsalt
  • ½-1 tsk chili flakes
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda salt och chili med oljan i en bunke.
  3. Häll i nötterna då ugnen är klar och blanda om väl, så att alla nötter får olja på sig.
  4. Häll ut dem på en bakplåtspappersklädd plåt och sprid dem så att de inte ligger på varandra.
  5. Rosta i ugnen ca 15 minuter, då det fått fin färg är de klara. (Ha mina ett par minuter för länge i ugnen så de blev lite på torrare sidan) De sista minuterna lönar dit sig att kolla dem noga så att de inte bränns.
  6. Ta ut dem från ugnen och flytta dem gärna med en stekspade över på ett torrt bakplåtspapper. Salta eventuellt lite ännu innan de torkat helt.

(Perfekt att ge bort som present!