Etiketter

, , , ,

En förrätt skall ju helst inte vara för mättande eller för tung eftersom det faktiskt är en FÖRrätt. Tanken är ju att gästerna också skall orka med en huvudrätt och också eventuellt en efterätt ännu på det. Därför tycker jag att den här förrätten är super att servera eftersom den känns väldigt lätt och fräsch och ger mersmak istället för mättnadskänsla. Orginalreceptet hör till en av min pappas favoritkockar, nämligen Tina Nordström 🙂 Grillad halloumi hör till favoriterna på grillen under sommaren men inget säger att man inte kan passa på att få in lite sommarkänsla även under vintern.

Jag serverade denna förrätt med glutenfritt foccaccia bröd. Jag hade kvar i skåpet en mjölmix från MixWell efter Mat för livet-mässan som jag ville testa. Det var ett mjölmix för pizzabottnar men kunde även användas till bröd. Jag la med lite oliver, soltorkade tomater och rosmarin och brödet blev jättegott. Det fick det bästa betyg ett glutenfritt bröd kan få, nämligen kommentaren: Det smakar helt som vanlig bröd! Finns tyvärr inte i butikerna i Finland men håll utkik för det kommer att dyka upp. Ni som bor i Sverige är lyckligt lottade som kan köpa dessa produkter vid närmaste Ica 🙂

Detta behövs för fyra personer:

Grillad halloumi med kapris och citronsalasa

  • 250 gram halloumi
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • ½ dl kapris
  • ½ gurka
  • ½ citron, kött och skal
  • ½ liten rödlök
  • 1 kruka persilja
  • 3 msk olja
  • peppar
  1. Skär halluomin i skivor.
  2. Riv två vitlöksklyftor ner i en plastpåse och häll i 1 msk olja.
  3. Lägg halloumibitarna med i påsen och skaka om.
  4. Skala gurkan och gröp ur kärnhuset, skär gurkan i små tärningar.
  5. Lägg kapris och gurkträningarna i en skål.
  6. Riv det yttersta lagret av citronskalet ner med karisen och skala citronen.
  7. Skär citronkötet i små bitar och blanda med i skålen.
  8. Hacka persiljan och rödlöken i små bitar och blanda ner med resten.
  9. Blanda i oljan och krydda med peppar.
  10. Värm upp ett grilljärn på plattan och stek halloumin på båda sidorna.
  11. Servera genast med salsa och bröd.