Etiketter

,

Den här kola/kinuskisåsen är mycket lätt att laga och är sååå god. Den är perfekt att använda som sås till t.ex. glass eller efterrätter eller till tårtor. Jag lagade den senast då vi skulle ha den till en efterrätt, en efterrätt som hör till de enklare (men godare) efterrätterna. Du tar bara fram frysta röda vinbär i önskad mängd, kokar ihop denna sås och häller sedan över de halvt tinade bären..Mmmm, helt underbart god, syrlig men ändå så söt!

Hemmagjord kola/kinuskisås

  • 2½ dl grädde
  • 100 gram socker
  • ½ dl sirap
  • 1-1½ msk smör
  1. Blanda alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
  2. Låt småkoka ca ½ timme, rör om nu och då.
  3. Då såsen mörknat och blivit segare är den färdig. Du kan testa genom att klicka lite sås på en tallrik och känna efter om den stelnar lite. Hur seg du vill ha den är upp till dig.
  4. Klicka i smöret just innan servering och rör om tills det smält.