Etiketter

, ,

För att variera köttbullarna som ofta äts hemma hos hos så köpte jag malet kyckling kött och lagade bullar på det i stället. Roligt att laga något lite annorlunda än de där samma bullarna som annars, och gott att äta något annat också. Dottern var lite misstänksam men det kan också bero på att hon var sjuk med hög feber..ingenting förutom frukt och varm saft smakade. Lade i sambal oelek och vitlök för att få lite sting i dem. Jag och han jag bor med ( 🙂 ) gillade i alla fall kycklingbullarna.

Kycklingbullar med sting

  • 400 gram malet kycklingkött
  • ½ dl glutenfria skorpsmulor/ströbröd
  • 2 msk mjölk
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • 1 msk senap
  • ca ½ dl finklippt persija
  • peppar
  • salt
  • curry

Sås:

  • 2½ dl grädde eller matlagningsgrädde
  • 2 dl vatten
  • ½ dl chilisås
  • curry
  • peppar
  • salt
  • lökpulver
  • ca 1 msk maizena mörk såsreding
  1. Lägg ugnen på 180°C.
  2. Blanda de glutenfria skorpsmulorna med mjölken och låta svälla lite.
  3. Rör i ägget, sambal oelek, senap och persilja.
  4. Hack löken riktigt fint och blanda ner i äggblandningen.
  5. Pressa i vitlöksklyftorna.
  6. Krydda med salt, peppar och curry.
  7. Blanda i kycklingköttet och rör om väl.
  8. Rulla till köttbullar och stek dem i lite smör och olja i het panna så att de får en fin stekyta. Bullarna behöver inte vara genomstekta, det blir de i ugnen.
  9. Lägg de stekta bullarna i en ugnsform och låt dem gräddas färdigt i ugnen.
  10. Häll grädde, vatten och chilisås i stekpannan.
  11. Kok upp under omrörning.
  12. Krydda med salt, peppar, curry och lökpulver.
  13. Red av med maizena.
  14. Häll såsen över köttbullarna och ställ in i ugnen tills de är färdiga.
  15. Servera t.ex. med potatis eller pasta och kokta grönsaker.