Etiketter

, , ,

Chokladbollar eller kokosbollar, kärt barn har många namn..Då jag var i Stockholm på ett cafe kunde man beställa av dessa läckerheter, där hette de ”Kalla dem vad du vill-boll”. Hihii det tyckte jag passade bra, men oberoende vad du kallar dem så kan man inte komma ifrån att de är underbart goda och beroendeframkalande. Lyxade till mina lite från hur ja annars brukar göra dem och lade till mörk choklad och mmm, mmm, mmmmm så goda de blev!

Lyxiga chokladbollar

  • 100 gram smör
  • ¾ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk cacao
  • 3-4 dl rena havregryn
  • 2 msk kallt stark kaffe
  • 50 gram mörk choklad 70%
  • kokosflingor eller pärlsocker.
  1. Rör smöret mjukt och klumpfritt
  2. Blanda i socker, vaniljsocker och sikta i kakaon. Blanda väl.
  3. Rör även i kaffet och blanda
  4. Smält chokladen och rör den i smeten.
  5. Blanda sist i havregrynen.
  6. Rulla till bollar och rulla bollarna i kokosflingor eller pärlsocker.
  7. Ställ in i kylskåpet innan servering.
  8. Det går även bra att frysa ner bollarna i en ask med lock!

Advertisements