Taggar

, , , ,

Den här gratängen är jättelätt att laga och mögleosten sätter en extra knorr på maletköttet. Jag som inte är någon bästa vän med mögelosten så brukar vara ganska sparsam med den men jag tycker att den kommer ganska bra till rätta, bara det inte blir för mycket. Och det är det som är bra då man lagar mat, man får ta i så mycket eller så lite man vill av det man vill och ingen kan komma och säga att det är fel🙂 Bara du själv gillar det så!🙂

Maletgöttgratäng med broccoli och blåmögelost

  • 400-500 gram malet kött
  • peppar
  • salt
  • chiliflakes eller chilipulver
  • 200 gram gräddfil
  • ½ dl chilisås
  • ca 100 gram blåmögelost (enklast med färdigbitad)
  • ca 250 gram broccoli
  • ca 150 gram riven ost
  1. Sätt ugnen på 180° grader.
  2. Koka broccolin i vatten så att den blir lite mjuk men inte genomkokt.
  3. Häll av vattnet av broccolin.
  4. Stek maletköttet och krydda det med salt, peppar och chilipulver eller chiliflakes.
  5. Blanda gräddfil med chilisås och eventuellt lite salt.
  6. Lägg maletköttet i en ungssäker form och strö mögelosten över.
  7. Fördela gräddfilsblandningen över köttet och mögelosten och häll på den kokta broccolin.
  8. Strö till sist riven ost över och grädda i ugn ca 20-30 minuter eller tills osten smält och fått lite färg.