Etiketter

, , , , , , ,

Den här såsen hör till vårt måste då vi skall äta tacos. Har man en gång börjat ha den så kan man inte äta tacos utan den. Såsens styrka går att reglera och den är en fin kontrast till det varma maletköttet.

Det är alltid lika roligt att bli bjuden på tacos eftersom de flesta har något som de alltid har till sina tacos som tillbehör. T.ex. efter att vi för länge sedan blev bortbjudna till ett par på tacomiddag där de som tillbehör hade skivade oliver och tärnad fetasot har nu just oliver och fetaost en plats på vårt bord då det serveras texmex mat. Det är ganska kul att få nya idéer på vad man kan ha för tillbehör eftersom man ganska lätt fastnar i med samma tillbehör år ut och år in.

Så vad fyller du dina tacon eller tortillan med, vad finns alltid med vid dina tacomiddagar??

Kall chilisås

  • 2 dl gräddfil
  • 1½ msk majonnäs
  • ½ dl chilisås
  • cayennepeppar
  • salt
  1. Blanda gräddfil och majonnäs klumpfritt.
  2. Rör i chilisåsen och krydda med cayennepeppar och salt. Såsen blir lite starkare av att få stå en stund så mitt tips är att inte krydda den för stark utan låta den stå en stund och sedan krydda mera ifall det behövs.
  3. Ställ kallt innan servering.
Annonser