Etiketter

, , , , , ,

Förutom den goda ”vinnarsoppan” som jag serverade till förrätt då Matias var här på sin 30-års dag så bjöd jag även på fyllda lövbiffsrullader till varmrätt. De blev mycket möra och goda och som tillbehör serverade jag en enkel men god vitlöksgratäng och morötter som jag tillagade på samma sätt som i detta recept. Lättlagad rätt helt igenom men både festlig och god för det.

Lövbiffsrullader med soltorkade tomater, mozzarella och basilika

  • 4 st lövbiffar av nöt
  • 1 mozzarellaboll
  • 4 st soltorkade tomater
  • ca 12 basilikablad
  • salt 
  • peppar
  • 3 dl vatten
  • olja eller smör till stekning
  • 1½ msk kalvfond
  • crème fraiche
  • morötter
Till potatisgratängen:
  • 6 stora fasta potatisar
  • ca 3 dl grädde
  • salt
  • 1 vitlöksklyfta
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala potatisen och skiva den tunt i jämna skivor.
  3. Lägg potatisen i en ugnsfast form, salta och pressa eller riv i vitlöken och blanda om ordentligt.
  4. Häll grädden på så att det just och just täcker potatisen.
  5. Grädda i ugnen ca 45 minuter eller tills potatisen känns helt mjuk.
  6. Banka lövbiffarna med en kötthammare (eller vad det nu heter), banka med den krusade sidan. Salta och peppra båda sidorna
  7. Dela alla tomater i två bitar på längden. Skiva mozzarellabollen.
  8. Fyll biffarna med två bitar (en hel) tomat, två skivor ost och 3 basilikablad och rulla ihop biffen. Fäst gärna med en cocktailpinne eller tandpetare.
  9. Hetta upp en stekpanna och stek rulladerna i smör eller olja så de får fin färg.
  10. Ta bort rulladerna ur pannan då de fått en jämn och fin stekyta och häll i vattnet i pannan istället.
  11. Koka upp och tillsätt kalvfond. Tillsätt crème fraichen och mixa vätskan till en jämn sås eller skum. Smaka av och krydda vid behov med t.ex. peppar.
  12. Lägg tillbaka rulladerna i såsen. Tillaga morötterna som här och lägg dem i pannan. Koka tills morötterna är färdiga och rulladerna genomstekta.
  13. Servera rulladerna med potatisgratängen och en grön sallad.

Annonser