Etiketter

, , , , , , , ,

Den här supersöta och underbart goda cheesecaken med hallon och granatäppel hör till den lättlagade varianten. Passar utmärkt till fredagsefterätt eller när som helst då man känner för något sött men inte orkar varken baka eller vänta på att det blir färdigt. Den skall portioners ut i lagom stora glas så alla har sin egen dessert att rå om, ingen behöver dela med sig av sista biten och allt är frid och fröjd! 🙂 Det jag gör annorlunda när jag gör den nästa gång är att tillsätta något med lite syra i, antingen i själva mascarponekrämen eller sedan i forma av en syrligare frukt, t.ex. apelsin eller passionsfrukt. Den blev lite väl söt sådan som den var nu, fast i och för sig kan det vara gott ibland det med:)

Går bra att äta genast då den lagats men vill man så kan man även ställa in den i kylen ett par timmar innan servering så kexen mjuknar lite. Det är också perfekt att laga till både ”normala” och glutenallergiker eftersom det bara är att välja vilka kex man tar i vilket glas.

Den lates glutenfria cheesecake

  • 200 gram mascarponeost (eller annan naturell färskost)
  • 1 dl crème fraiche
  • ½-1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 12-16 glutenfria digestivekex
  • granatäpple
  • ca 100 gram fäska hallon
  1. Rör ihop mascarponeosten och crème fraichen med florsocker och vaniljsocker.
  2. Krossa digestivekexen grovt och fördela helften av kexen i 4 st mindre glas.
  3. Fördela hälften av krämen,hallonen och valfri mängd granatäppel ovanpå kexen.
  4. Fördela resten av kexen i glasen och toppa med resten av mascarponekrämen.
  5. Garnera med hallon och gratnatäppel och pudra eventuellt över lite florsocker.

Advertisements