Etiketter

, , , , , , , ,

Igen en lättlagad och mycket god kycklingrätt..med bacon som vanligt 🙂 Den här rätten bjöd faktiskt min man mig på för många år sedan då han ännu behövde imponera på mig lite. Kan inte annat säga än att det är jättegott och rätten har lagas många många gånger här hemmas hos oss. Mums!

Stekt baconlindad kyckling med två krämiga basilikasåser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 180 gram färdigskivad bacon (eller ett paket)
  • peppar
  • salt
  • 3-4 tomater
  • 2-3 mozzarellaostbollar
  • ½ dl pinjenötter
Sås 1:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 finhackad rödlök
  • 1-2 vitlökar
  • ½ dl hackad färsk timjan
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • salt
  • peppar
Sås 2:
  • 100 gram naturell färskost
  • ½ dl crème fraiche
  • ¼ kruka finklippt gräslök
  • ½ kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  1. Börja med såserna, sås 1: Blanda crème fraichen med den finhackade rödlöken och örterna.
  2. Riv eller pressa i vitlöksklyftan eller klyftorna.
  3. Smaksätt med salt och peppar och ställ kallt tills servering.
  4. Sås 2: Mixa ihop alla ingredienser till såsen med en stavmixer och förvara kallt tills servering.
  5. Dela kycklingfiléerna på längden en eller två gånger.
  6. Peppra och salta.
  7. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och häll över dem i en skål eller på ett fat tills servering.
  8. Vira in varje filébit i en baconskiva och stek kycklingbitarna i i smör eller i olja. Stek gärna kycklingen så att du genast kan servera den så smakar den bäst. Vill du så kan du även hålla bitarna varma i ugnen i en ugnssäker form.
  9. Skär tomaterna och mozzarellan i skivor och servera den tillsamman med kycklingen, pinjenötterna och basilikasåserna.
  10. Servera med ris eller hemmagjorda french fries.

Advertisements