Etiketter

, , , , , , ,

Grillsäsongen är inledd land och rike runt har jag på känn och det bara vattnas i munnen då jag tänker på grillmat..Alltid det samma i början av sommaren då man inte kan tänka sig att äta en mustig köttgryta eller en ordentlig köttsoppa.. Nej grillat skall det vara (men då sommaren är slut är längtan efter den där mystiga köttgrytan eller godaste soppan desto större! 🙂 )! Därför vill jag nu så här i början av säsongen lägga upp mitt recept på ett av det godaste grilltillbehören. Passar lika bra till kött som det gör till fisk eller kyckling. Enkel att röra ihop också och endast tre ingredienser behövs!

Så var så goda och testa på nästa gång ni tänker värma grillen. Kan nästan garantera att detta enkla knyte kommer att finnas med vid sommardukningarna efter att ni prövat det första gången!

Majsknyte med gräslök

 • 1 burk (400 gram) konserverad majs
 • ca ½ kruka gräslök (ju mer du tar i desto bättre smak)
 • 3-4 ordentliga matskedar Créme Bonjour Cuisine med vitlök eller schalottenlök och gräslök
 • aluminiumfolie
 1. Häll bort överloppsvattnet från majsen och häll den i en bunke.
 2. Klipp i gräslöken fint.
 3. Blanda i Créme Bonjour Couisine och blanda om väl.
 4. Dra av två avlånga bitar av aluminiumfoliet och lägg dem i kors på varandra. (Alltså så att ena foliets kortsida logger parallellt med det andra foliets långsida..klararare?)
 5. Häll majsblandningen på mitten av foliet och slut genom att först vika den övre foliets hörn ihop och upprepa sedan med den undre foliet. Knyckla ihop foliena på toppen men kläm inte åt knytet för tätt för då börjar det bara läcka.
 6. Grilla på varm grill ca 20 minuter.
 7. Njut som tillbehör till grillat kött, grillad fisk eller kyckling!
Annonser