Etiketter

, ,

En syrlig och god kräm som passar utmärkt som mellanmål eller varför inte som extra krydda på morgongröten. Jag föredrar krämer som är lite syrligare men vill man ha en sötare variant är det bara att tillsätta mera socker. Krämen står sig i kylskåpet några dagar och är god att avnjuta med t.ex. grädde eller vaniljglass 🙂

Syrlig rabarberkräm

  • 4 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 300 gram rabarber
  • 2½ msk potatismjöl + lite vatten
  1. Skala rabarberstjälkarna och skiva dem i bitar.
  2. Koka upp vatten och socker i en kastrull.
  3. Lägg i rabarberbitarna i sockervattnet och låt koka ca 4 minuter.
  4. Blanda ut potatismjölet med lite kallt vatten och häll sedan blandningen i en tunn stråle ner i kastrullen medan du rör om.
  5. Låt småkoka några minuter och rör om då och då.
  6. Häll över krämen i ett kärl och strö på lite socker.
  7. Servera ljummen eller kall som sådan eller med t.ex. grädde eller glass.
Advertisements