Etiketter
fröigt knäckebröd, glutenfritt knäckebröd, knäckebröd med frön, knäckebröd med majsmjöl, knäckebröd utan mjöl
Älskar att få recepttips och prova på nya spännande rätter och bakverk. Detta recept är ett sådant.
Alltså det här knäckebrödet är inte att leka med! Det är så beroendeframkallande så man gör klokt i att inte ha det liggande framme helt synligt efter att man gräddat det, det är nämligen då slut i ett nafs!
Jag talade med min syster på Skype och hon åt då detta knäckebröd. Hon gav mig receptet för hon tyckte det var sååå gott, till och med så gott att man inte behövde sätta smör på sa hon! Jo visst sa jag, men ärligt talat så undrade jag nog om det faktiskt kunde vara SÅ gott..
Så iväg till butiken och handla majsmjöl som jag inte hade hemma och så hemma för att baka, eller rättare sagt röra ihop till knäcket! Snabbt gick det och vips var det i ugnen, sedan var det bara att vänta och vänta. Men tro mig, detta knäckebröd är verkligen värt att vänta på..för när du sedan tar första tuggan av detta knapriga knäckebröd så vill du inte ha de färdigköpta knäckena något mer! Det bara är så!
Så tack Söstra mi för detta recept! Nu får ni andra det också:
Godaste glutenfria knäckebrödet
- 2 dl majsmjöl
- ¾ dl solrosfrön
- ½ dl linfrön
- ½ dl sesamfrön
- ½ dl pumpakärnor
- 2½ dl kokande vatten
- ½ dl olja
- flingsalt
- Sätt ugnen på 150°C varmluft.
- Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
- Häll över det kokande vattnet och oljan och rör om till en jämn massa.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och häll över massan på plåten.
- Klä en plastpåse över handen och platta ut massan så tunt du kan, (täcker nästan en hel plåt).
- Strö till sist över flingsalt och platta eventuellt in det med handen.
- Skär ut bitar i valfristorlek. Vill du så kan du lämna bort att skära i massan och sedan bara bryta bitar då knäckebrödet är färdigt.
- Grädda i ugnen ca 1 timme.
- Ta ut och låt svalna och bryt sedan i bitar.
Pingback: Herregud så gott! | Medelmåttan Malin
Hanna skriver:
Mia, är det alltså 150 grader i varmluftsugn? Vad är det månntro isåfall i vanlig? (Jag vill inte riskera att misslyckas med knäckena, för jag vill äääätaaa:)
GillaGilla
glutenfriamuminmamman skriver:
Jo Hanna, 150 grader i varmluft och skulle gissa att ca 170 grader i vanlig ugn..Vanligtvis brukar man öka med 20 grader från varmluft till vanlig och sänka med 20 grader från vanlig till varmluft..Du får hålla lite koll på knäckebrödet de sista minuterna, kan vara att det behöver vara i lite, lite längre i vanlig ugnsvärme.
GillaGilla
Pamela skriver:
Hej, jag köpte majsmjöl idag Mia…tänkte jag sku prova baka idag:) Man blir snål på att baka då det är dåligt väder..dessutom ha Binne handlat ägg…36 st och jag glömde säga att han sku kolla datumet…så det är 7.8. Så nu får jag baka massor här i helgen:). Tänkte baka tårtbotten till Liams kalas och frysa in, din Angry Birds tårta va fin. Kanske det blir nåt motsvarande recept med många ägg i….jag brukar ibland använda rulltårtsrecept som baserar sig mycket på potatismjöl.
Hejs svejs!
Pamela
GillaGilla
glutenfriamuminmamman skriver:
Heja Binne kan man ju bara säga! 🙂 Hihii, men du har fått baka ordentligt nu då så att äggen skall komma till användning..rekommenderar varmt Jocki favorit; Ett måste på kalaset – en marängtårta med chokladkräm som är för god! Om du har ägg kvar vill säga. Hoppas knäckebrödet blev gott!
GillaGilla
Malin/ en gul apelsin skriver:
Det här var verkligen supergott! Jag delar receptet på min blogg och länkar hit, hoppas det är okej!
GillaGilla
glutenfriamuminmamman skriver:
Jovisst Malin! Det är absolut okej! Tack för att du länkar till min blogg! 🙂
-Mia
GillaGilla
Utlandssvenskan skriver:
Hej Mia,
Blev supergott! Satte upp foton på resultatet på min FB sida och länkade hit till ditt enkla och goda recept.
Tack!
GillaGilla
glutenfriamuminmamman skriver:
Tack för länkningen! Och bra att slutresultatet blev gott! 🙂 -Mia
GillaGilla
Pingback: Glutenfria knäckebröd | FamNilssons Blogg
FamNilssons skriver:
Detta knäckebröd är så ofantligt gott.
Delade receptet på min blogg med länk hit om det är okej.
Ha en skön dag
/Jens
GillaGilla
glutenfriamuminmamman skriver:
Det är helt okej! 🙂 Tack för delningen! Och visst är det här receptet så sjukt gott..rent av farligt gott 😉
-Mia
GillaGilla
Pingback: Sunnuntaisnacksit – Söndags-snacks | made by me
camillaakerberg skriver:
Hejssan! Skulle jattgara oversatta reseptet till engelska och dela det pa min blogg med lank till din sida! ar det okej?
GillaGilla
glutenfriamuminmamman skriver:
Passar jättebra! Har själv översatt det till engelska men hittar inte texten någonstans 🙂
-Mia
GillaGilla
Heléne Almqvist skriver:
Hälsa och tacka din syster. Brödet är gudomligt!
GillaGilla
Pingback: Receptprovning: glutenfritt fröknäcke | Kitchperiments
inger skriver:
Hej upptäckte detta recept lagom till julafton. Otroligt gott!!!!
Har testat andra recept men måste medge att detta är toppenbäst.
Tack å hälsa söster
GillaGilla