Etiketter

, , , ,

Älskar att få recepttips och prova på nya spännande rätter och bakverk. Detta recept är ett sådant.

Alltså det här knäckebrödet är inte att leka med! Det är så beroendeframkallande så man gör klokt i att inte ha det liggande framme helt synligt efter att man gräddat det, det är nämligen då slut i ett nafs!

Jag talade med min syster på Skype och hon åt då detta knäckebröd. Hon gav mig receptet för hon tyckte det var sååå gott, till och med så gott att man inte behövde sätta smör på sa hon! Jo visst sa jag, men ärligt talat så undrade jag nog om det faktiskt kunde vara SÅ gott..

Så iväg till butiken och handla majsmjöl som jag inte hade hemma och så hemma för att baka, eller rättare sagt röra ihop till knäcket! Snabbt gick det och vips var det i ugnen, sedan var det bara att vänta och vänta. Men tro mig, detta knäckebröd är verkligen värt att vänta på..för när du sedan tar första tuggan av detta knapriga knäckebröd så vill du inte ha de färdigköpta knäckena något mer! Det bara är så!

Så tack Söstra mi för detta recept! Nu får ni andra det också:

Godaste glutenfria knäckebrödet

  • 2 dl majsmjöl
  • ¾ dl solrosfrön
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ dl pumpakärnor
  • 2½ dl kokande vatten
  • ½ dl olja
  • flingsalt
  1. Sätt ugnen på 150°C varmluft.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Häll över det kokande vattnet och oljan och rör om till en jämn massa.
  4. Klä en plåt med bakplåtspapper och häll över massan på plåten.
  5. Klä en plastpåse över handen och platta ut massan så tunt du kan, (täcker nästan en hel plåt). 
  6. Strö till sist över flingsalt och platta eventuellt in det med handen.
  7. Skär ut bitar i valfristorlek. Vill du så kan du lämna bort att skära i massan och sedan bara bryta bitar då knäckebrödet är färdigt.
  8. Grädda i ugnen ca 1 timme.
  9. Ta ut och låt svalna och bryt sedan i bitar.