Taggar

, , , , ,

Den här fräscha och smakrika sallad är perfekt på sommaren som tillbehör till grillmaten eller varför inte som en förrätt med t.ex. grillad halloumi till (som på bilden). Den är mycket lätt att hacka ihop och sötman från melonen gifter sig med sältan från fetaosten och skinkan. Den är även kryddad med lite peppar och färsk oregano som också bidrar med sin kryddiga samk. Helt enkelt ett måste till sommarens grillfester.

Melonsallad med lufttorkad skinka och fetaost

  • ca ½ melon
  • 6-8 skivor lufttorkad skinka (t.ex. serrano)
  • ca 1 dl fetaost i olja
  • färsk oregano
  • peppar
  1. Sätt ugnen på 160°C varmluftsugn.
  2. Placera skinkskivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och torka skinkan ca 15 minuter. Känn på den så att den blivit ganska hård och knaprig.
  3. Skär melonköttet i tärningar och lägg dem i en skål.
  4. Ta ca 1 dl fetaost (utan oljan) och blanda med melonen.
  5. Häll sedan på ca 2-3 msk av fetaostoljan. (Använder mig oftast av fetaost som är i en olja med någon krydda t.ex. Arla Apetina Classic i glasburk).
  6. Krydda med lite peppar och färska oreganoblad.
  7. Bryt skinkskivorna i små bitar och blanda dem i salladen strax före servering så behåller dom sin knaprighet.
  8. Njut som sådan, tillsammans med annan grillmat eller som en förrätt tillsammans med grillad halloumiost.