Etiketter

, , , , , , , ,

Är ganska svag för kladdkakor överlag, det är något med den härliga smak av choklad och den lena konsistensen av kakan som smälter i munnen som gör mig ordlös. Så ni kan gissa er till hur jag mådde då jag stoppade denna underbara sandwich i munnen för första gången..KÄRLEK! 🙂 Helt otroligt goda kladdkakesandwich med en mjuk smak av mint och choklad. Receptet hittade jag hos en av mina favoriter; Mia Öhrn. Hon hade kryddat sin fyllning med mjölkchoklad och kardemumma men jag kände inte för kardemumma just då så det blev mint istället och mörkchoklad istället för mjölkchoklad. Jag kan bara säga till er som gillat smakkombinationen av denna kladdkaka (om man gör den med mintkrokant) att missa inte dessa godingar. Hur läckra som helst! (Tyvärr ger inte bilden en rättvis bild av hur GOD den här kakan verkligen är!)

Kladdkakesandwich med mintfyllning

Kaka:

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 4 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Mjölkchokladfyllning:

  • 100 gram mörkchoklad
  • 100 gram mintkrokantchoklad (Marabou)
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 gram rumsvarmt smör
  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Kaka: Klä en ugnsform med de ungefärliga måtten 25×35 cm med bakplåtspapper.
  3. Vispa ihop ägg och socker lätt.
  4. Smält smöret och rör sedan ner det i äggvispet.
  5. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
  6. Sikta ner i äggblandningen och rör ihop till en smet.
  7. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
  8. Låt svalna och lossa sedan kakan ur formen.
  9. Mjölkchokladfyllning: Hacka chokladen fint.
  10. Koka upp grädden.
  11. Dra kastrullen från plattan, tillsätt snabbt chokladen och rör tills chokladen har smält och tillsätt även smöret.
  12. Låt tryffeln svalna lite och sedan tjockna cirka 1 timme i kylen.
  13. Dela kakan på mitten.
  14. Bred fyllningen på ena halvan av kakan och lyft den andra halvan över.
  15. Stoppa in kakan i frysen i cirka 30 minuter så blir den lättare att skära. Skär upp till trekantiga bitar.
  16. Förvara i kylen fram till serveringen.