Etiketter
annorlunda kladdkaka, glutenfri, glutenfri kladdkaka, glutenfritt, gudomligt god kladdkaka, kladdkaka med glasyr, kladdkakerutor, kladdkakesandwich, modern kladdkaka
Är ganska svag för kladdkakor överlag, det är något med den härliga smak av choklad och den lena konsistensen av kakan som smälter i munnen som gör mig ordlös. Så ni kan gissa er till hur jag mådde då jag stoppade denna underbara sandwich i munnen för första gången..KÄRLEK! 🙂 Helt otroligt goda kladdkakesandwich med en mjuk smak av mint och choklad. Receptet hittade jag hos en av mina favoriter; Mia Öhrn. Hon hade kryddat sin fyllning med mjölkchoklad och kardemumma men jag kände inte för kardemumma just då så det blev mint istället och mörkchoklad istället för mjölkchoklad. Jag kan bara säga till er som gillat smakkombinationen av denna kladdkaka (om man gör den med mintkrokant) att missa inte dessa godingar. Hur läckra som helst! (Tyvärr ger inte bilden en rättvis bild av hur GOD den här kakan verkligen är!)
Kladdkakesandwich med mintfyllning
Kaka:
- 100 g smör
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl glutenfri mjölmix
- 4 msk kakao
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
Mjölkchokladfyllning:
- 100 gram mörkchoklad
- 100 gram mintkrokantchoklad (Marabou)
- 1 dl vispgrädde
- 25 gram rumsvarmt smör
- Sätt ugnen på 150°C.
- Kaka: Klä en ugnsform med de ungefärliga måtten 25×35 cm med bakplåtspapper.
- Vispa ihop ägg och socker lätt.
- Smält smöret och rör sedan ner det i äggvispet.
- Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
- Sikta ner i äggblandningen och rör ihop till en smet.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
- Låt svalna och lossa sedan kakan ur formen.
- Mjölkchokladfyllning: Hacka chokladen fint.
- Koka upp grädden.
- Dra kastrullen från plattan, tillsätt snabbt chokladen och rör tills chokladen har smält och tillsätt även smöret.
- Låt tryffeln svalna lite och sedan tjockna cirka 1 timme i kylen.
- Dela kakan på mitten.
- Bred fyllningen på ena halvan av kakan och lyft den andra halvan över.
- Stoppa in kakan i frysen i cirka 30 minuter så blir den lättare att skära. Skär upp till trekantiga bitar.
- Förvara i kylen fram till serveringen.
Marja - Baka Sockerfritt skriver:
Vilken härlig ide att göra en sandwich av kladdkaka! Måste bli grymt gott!
GillaGilla
glutenfriamuminmamman skriver:
Jo grymt gott kan man lugnt säga att det är! 🙂 Mia Öhrn har en hel del inspirerande och bra ideér så däe kikar jag alltid in lite nu som då! 🙂
GillaGilla
Glutenfria Köket skriver:
Ååååå nu vattnas det i munnen 😉 Ser riktigt gott och chokladigt ut!!
GillaGilla
Glutenfria Köket skriver:
Ååååhhh det vattnas i munnen 🙂 Ser riktigt chokladigt gott ut 🙂
GillaGilla
glutenfriamuminmamman skriver:
Oj dom är superläckra..och farliga eftersom man bara vill ha mer och mer! 🙂
GillaGilla
loppan skriver:
oj oj, den ska jag testa! Såg att Mia skrev att det kan va svårt att få snygga bitar, o jag tänkte ha den här med mig till en fest (vill gärna att det blir snyggt). E d lätt att få d snyggt iaf om man som du skrev lägger kakan i frysen före man skär den?
GillaGilla
glutenfriamuminmamman skriver:
Hejsan! Jo laga den här, den är supergod! Det går nog bra att få bitarna snygga. Frys in den först så att fyllningen inte är så kladdig så går det nog bra. Det gäller att ha tungan rätt i munnen bara så klarar du det fint! 🙂 Hör av dig och berätta hur det gick!
-Mia
GillaGilla
loppan skriver:
Jepp, nu e den testad. Shit va god, o shit va mäktig!! tyckte d va lite svårt att få bitarna snygga, nästa gång tänker jag testa låta den ligga lite längre, kanske en hel timme, i frysen före jag skär den. Helt supergod va den iaf, ett måste för alla choklad- o kladdälskare, kommer jag att laga igen 🙂
GillaGilla
glutenfriamuminmamman skriver:
Ja visst är den god..och mäktig..men såå god 🙂 Bra att du testade och bra tips med att ha den lite längre i frysen.
-Mia
GillaGilla
EVELINA skriver:
Wow! Ser helt otroligt gott ut – tack för receptet! =)
GillaGilla
glutenfriamuminmamman skriver:
Var så god 🙂 Och det är gott med! -Mia
GillaGilla