Taggar

, , , ,

Man vet att det är fredag då var och varannan statusuppdatering på Facebook lyder ”TGIF”! Och visst håller jag med Thank God It´s Friday! Halvtrist väder och vi kan med gott samvete bara kura upp oss i soffan och njuta av lugnet som igen en kväll lagt sig här i vårt hem.

Så spännande att poppa pop corn..🙂

Efter bastubad och de nu obligatoriska ”fredags pop cornen” har flickorna äntligen somnat. Så nu är det ”vuxentid” och det betyder att vi också kan laga något gott att äta  utan att ta hänsyn till om det passar i barnamun eller inte🙂 Nåja, något vidare lyxigt eller extremt orkade vi inte satsa på ikväll utan nöjde oss med varma smörgåsar som vi gräddade i ugn. Jocki sa då han fick sin smörgås framför sig att han nog hade nöjt sig med lite skicka och ost på sin..men någon måtta får det väl vara med enkelheten också! Jag ville ju laga någonting och nu fick jag ju röra ihop fylningen i alla fall. Och efter att Jocki tagit första tuggan så höll han nog med om att det var bra att jag orkade laga detta..för mums så gott det var. Enkelt men samtidigt nog lite lyxigt..i alla fall om man jämför med en ost och skinksmörgås!😉 (orginalreceptet är ett av Christers recept som jag ändrat om lite.) Absolut den godaste fyllningen till varma smörgåsar som jag vet!

Varma smörgåsar med räkfyllning

  • ca 250 gram frysta räkor
  • 200 gram crème fraiche
  • ca 2 msk majonnäs
  • 1 vitlök
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ tsk curry
  • peppar
  • salt
  • hackad koriander
  • 1 ägg
  • riven ost
  • olivolja
  • 5-6 glutenfria rostbrödsskivor
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tina räkorna under kallt vatten, låt dem rinna av och lägg dem sedan på ett hushållspapper på en tallrik för att rinna av ordentligt.
  3. Blanda crème fraiche, majonnäs, citronsaft, curry och hackad koriander i en bunke.
  4. Pressa i vitlöken och rör om.
  5. Blanda i ägget och salta och peppra.
  6. Pensla alla skivor med olivolja och lägg dem på en bakplåtspapperskläd plåt.
  7. Blanda till sist i räkorna i crème fraiche blandningen och smaka eventuellt av med lite curry peppar och salt.
  8. Lägg fyllningen på brödskivorna och toppa med riven ost.
  9. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter eller tills osten fått en fin färg.