Etiketter

, , , , , , , ,

Alltså vad skall jag säga..Den här efterrätten var helt obeskrivligt god. Jag som älskar mörk choklad kan inte annat än älska denna chokladpannacotta. Jocki som inte är något större fan av mörkchoklad tyckte även han om denna efterrätt. Smaken från choklad tillsammans med de marinerade jordgubbarna var oslagbar. Hade tänkt att använda lite mynta i marinaden men glömde bort det, men vill du så kan du med fördel hacka i några myntablad i marinaden för lite extra sting. Absolut den godaste pannacotta jag någonsin ätit..En super efterrätt egentligen när som helst! 🙂

Chokladpannacotta med limemarinerade jordgubbar

  • 150 gram mörk choklad, 70%
  • 1½ gelatinblad
  • 3 dl grädde
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • ca 350 gram jordgubbar
  • 1 lime
  • 2 msk honung
  • eventuellt några blad mynta.
  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Hacka chokladen i små bitar.
  3. Koka upp grädden och rör i chokladen och sockret, vrid av plattan. Rör tills chokladen smält.
  4. Kramar ur gelatinbladen och rör ner dem i den heta grädden.
  5. Häll chokladkrämen i dessertskålar eller -glas och ställ in i kylskåpet, gärna ett par timmar åtminstone, tills servering.
  6. Blanda limesaft från en lime och honung. (vill du så hackar du i några myntablad)
  7. Skiva jordgubbarna och blanda dem försiktigt med limesaften och honungen.
  8. Ställ jordgubbarna i kylskåpet till servering.
  9. Strax innan servering lägger du jordubbarna som topping på chokladpannacottan och dekorera eventuellt med några myntablad.