Etiketter

,

Enklare en såhär kan det nog inte bli.. Du behöver inte många ingredienser heller! Jättegott som tillbehör till en god biff eller perfekt till tapas eller buffebord. Tror att fikon kommer att börja synas oftare på vårt bord..vete tipporna om flickorna kommer att tycka att det är en bra idé..har ännu inte introducerat fikonet i deras smakvärld, men tror bestämt jag skall göra det nu. Jag kan ju alltid låta dem smaka på det i samband med en god efterrätt, då brukar det nog gå hem. OCh fikon ÄR ju faktiskt gott så inte behöver jag vara orolig 🙂

Ugnsgratinerade fikon med getost och honung

  • 3 st fikon
  • ca 125 gram getost
  • flytande honung
  • salt
  • peppar
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela fikonen i halvor och placera dem i en ugnsfast form eller på en plåt.
  3. Skiva getosten i skivor och placera på varje fikonhalva.
  4. Grädda i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten börjar se ”mjuk” ut.
  5. Krydda eventuellt med lite salt och peppar.
  6. Ringla honung över och servera genast.
Annonser