Etiketter
enkla småbrödsnittar, glutenfria choklad, glutenfria kakor, glutenfria småbröd, glutenfritt
Jag tycker det är så kul då ni läsare ger förslag på vad ni vill ha mera av och via Glutenfria Muminmammans facebooksida så har Ann-Marie frågat efter recept på goda småbröd. Så här Ann-Marie har du mycket enkla men ack så goda glutenfria chokladsnittar. Det är bokstavligen bara att röra ihop, platta ut och in i ugnen. Snabba att laga men så har de även en tendens att gå åt ganska snabbt. Här hos oss var de inte långlivade..tog 1½ dag så var allt slut. Jag lagade visserligen halv sats eftersom jag inte ville föräta mig 🙂 Jag hade slut på sodan och använde bakpulver istället och det blev bra det också.
Så har ni önskemål på vad ni vill att jag skall lägg upp för recept här på bloggen så är ni välkomna att höra av er! 🙂
Till dig Ann-Marie (eller rättare sagt till Ann-Maries man 🙂 ) :
Enkla chokladsnittar (45-50st)
- 200 gram smör
- 1½ dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 1½ msk sirap
- 2 msk kakao
- 2 tsk soda (bikarbonat)
- 5½ dl glutenfri mjölmix
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda ihop alla ingredienser till en deg och låt vila svalt ca 30 minuter.
- Dela degen i 4 delar och forma varje del till en lång längd.
- Lägg längderna på bakplåtspappersklädda plåtar, två längder per plåt.
- Platt till längderna och strö på pärlsocker.
- Grädda i ugnen ca 15 minuter.
- Skär längderna i snittar och eventuellt även på längden medan de ännu är varma.
Bakade precis dessa snittar enligt receptet men de flöt ut och var oätliga. Vad gjorde jag för fel?
GillaGilla
Nämen oj..ja vad kan ha hänt då? Har inte varit med om det. Om du följde receptet så vet jag inte riktigt vad som kan ha gått på tok. Lät du degen stå kallt 30 minuter? De flyter ju lite ut under gräddningen men inte så att de blir oätbara. Skall ta och fundera på det och se ifall jag skulle kunna komma på orsaken.
Mvh/Mia
GillaGilla
Hm, konstigt – de flöt ut över hela plåten för mig med och blev helt bubbliga. Skar dem i små, kladdiga rutor som smakar kladdkaka och knäck (extremt gott alltså) men småbröd blev det inte. Kanske beror på mjölet? Använde Finax lågprotein mjölmix.
GillaGilla
Äsch då! Men kan mycket riktigt bero på mjölet..har själv aldrig riktigt kommit överens med just Finax Lågprotein mjöl..det kan hända att det skulle ha behövts lite mera mjöl. Men om de smakar kladdkaka så är det ju ingen fy skam eller hur 😉
-Mia
GillaGilla
Nädå, gjorde smulor av dem som bland annat ätits med smultron och vaniljyoghurt =) Vilket mjöl skulle du rekommendera? (Är lite nybörjare på det här med glutenfritt…)
GillaGilla
Ja men vad bra att du hittat användning för dem 🙂 Själv tycker jag att MixWells basmjöl är de bästa jag har provat..är mycket nöjd med resultaten det mjölet ger..rekommenderar att du provar på ifall du stöter på det i butiken. Fråga gärna på ifall du undrar över något 🙂
-Mia
GillaGilla