Etiketter

, , , , , ,

Nu är det nästsista fredagsbullen för en tid framöver..Osaken? Mycket enkel! Vi kommer att ta en ”liten” semester med familjen och åker till Thailand för en månad. 🙂 Och eftersom jag inte kommer att vara på kontoret under denna månad så blir det tyvärr ingen fredagsbulle heller!

Men denna veckas fredagsbulle blir en hederlig tigerkaka i muffinsformat smaksatt med blåbär och vanilj för att piffa upp den lite. Även creamcheese frostingen är smaksatt med blåbär för att ge den en fin färg och en god smak som matchar muffinsen. Fina att titta på men ännu godare att äta! 🙂

Tigercupcake med blåbär

Muffins:

  • 125 gram smör
  • 2 dl socker
  • 5 dl glutenfri ljus mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1½ msk cacao
  • 2 ägg
  • 1 dl frysta blåbär + ½ tsk potatismjöl

Creamcheese frosting:

  • 100 g cream cheese
  • 50 g osaltat smör, rumstempererat
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 150 g florsocker
  • ½ dl blåbär, saften
  • ½ msk citronsaft
  1. Frosting: Vispa samman smör och cream cheese på hög hastighet.
  2. Sänk hasigheten och sikta ner florsockret i etapper under vispning på lägre hastighet.
  3. Höj sedan hastigheten igen och vispa ihop blandningen tills den är fluffig och fin.
  4. Tina blåbären och använd ½ msk av saften.
  5. Blanda ner blåbärssaft och citronsaft i frostingen, rör ordentligt.
  6. Ställ gärna kallt ett par timmar tills frostingen blir bra att spritsa.
  7. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Lägg ut muffinsformarna i en muffinsplåt.
  9. Rör smör och socker pösigt i en bunke.
  10. Tillsätt äggen, ett i taget, och fortsätt röra.
  11. Blanda glutenfritt mjöl med bakpulver och rör ner i äggsmeten omväxlande med mjölken.
  12. Häll över 1/3 av smeten i en annan bunken och rör ner kakao i den.
  13. Blanda blåbären med potatismjölet.
  14. Blanda vaniljsocker och blåbär i den ”vita” smeten.
  15. Klicka ut blåbärssmeten i formarna tills de är halvfulla. Klicka sen ut chokladsmeten ovan på den vita och dra en gaffel genom smeten så att du får ett mönster!
  16. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
  17. Låt muffinsen kallna helt och spritsa sedan på frostingen.

Annonser