Ja här kommer en semesteruppdatering för er som det intresserar! Fick ”hårda” ord av min kusin om bloggtorkan och att mera ord om resan måste skrivas in här så var så god Anders! 🙂 Visst skriver jag om det finns de som vill läsa!

Men mycket nytt har jag inte att komma med..här går dagarna ganska snabbt känns det som och det är underbart att vi inte på länge ännu måste planera för hemresan. Både  flickorna, Jocki och jag trivs som fiskarna i vattnet, var vi också spenderar den mesta av vår vakna tid. Tilde simmar runt i både poolen och havet medan Meja mera trivs på fast mark plockandes och pynjandes med sina egna saker.

Dagarna ser ganska lika ut..vi vaknar i någolunda hygglig tid, kring 7.30, äter morgonmål i lugn och ro ute på vår enorma terass. Sedan bär det av till stranden eller till poolen tills det är dags att äta lite igen och så är det sovdags för Meja. Då passar vi på att slappa på terassen eller vid poolen med Tilde (som mycket bestämt slagit fast att Hon verkligen inte tänker vila, hur trött hon än är). Detta har ju lett till en del trots och extra bråk men det hör ju vardagen till. Efter siestan är det igen poolen eller stranden som gäller och så skall det igen en gång ätas..mycket kring mat 🙂 Efter det är det inte mycket vi orkar med utan tar det oftast lugnt på terassen, har lite ”mumindisco”, matar våra ”husdjur” (denna gång en snigel), kollar på ödlorna på väggarna eller gör något annat skojigt innan flickorna skall i sängs.

Vi har nu hunnit vara här i fem dagar och sakta men säkert börjar jag lära mig husets små knixer. Som t.ex. då jag duschar måste jag först vrida kranen det fullaste mot varmt, så att lamporna i huset dimmas ner (!!?!), sedan då vattnet blivit varmt måste jag, för att inte skållas, snabbt vrida mot det kallare tills lamporna igen lyser vanligt..då är vattnet lagom 🙂 Stäng alltid terassdörren helt då det börjar skymma, annars kan sländor eller ödlor hitta in.. Sådana små saker lär vi oss varje dag, ganska kul egentligen!

Vi har hittat vår favorit restaurang som ligger ett stenkast från vårt hus. Serverar så otroligt goda och mångsidig mat där. Tyvärr gillar flickorna (främst Tilde) inte riktigt smakerna så hittills har det blivit mycket ris och franskis (pommes frites) för deras del. Jag däremot är helt såld på maten här och provar varje dag något nytt. Har ätit den godaste fisken någonsin (på bild) och funderar redan hur jag skall laga till något liknande då vi kommer hem.

Idag var vi till en spännande restaurang, Hot Pot, där vi fick grilla maten själva på en konformad  grill som ställdes på bordet. Grillen hade också en ”vallgrav” där vi kokade nudlar, räkor, svamp, lök och andra blad (som jag inte riktigt vet vad heter för d e kunde bara säga namnet på thai..). Och underligt nog så åt flickorna bäst här på denna restaurang..Meja till och med åt några räkor, och nudlarna sög de i sig i rasande fart. Och jag kan lugnt påstå att klarar vi oss utan magbesvär efter detta restaurangbesök så lär vi nog klara oss hela resan! Tyvärr så glömde jag ju förstås kameran hemma så inga bilder denna gång därifrån, men vi lär nog äta där igen så då får ni se bilderna.

Det som förvånar mig (igen en gång) är hur otroligt dåliga de är på engelska. Hade med mig en kille som bor och sköter om gården och området vi bor på och jag frågade honom efter salt, varpå han började visa mig choklad.. 🙂 Men man får ha lite överseende och då  går allting så bra så.. Hakuna matat liksom 🙂

Men vi njuter och mår bra. Förutom några skrubbsår på knäna så har ingen blivit sjuk eller skadat sig, som tur är! Meja har bestämt sig för att hon inte skall ha blöja mera på dagarna och det har faktiskt gått riktigt bra..vi springer på pottan stup i kvarten och mest på kvällen nu när hon kommit på att hon då får komma upp ur sängen 🙂 Så få se ifall vi slipper dessa blöjor efter denna resa..*hoppas, hoppas* Tror också att Meja egentligen är utländsk..hon har nämligen redan lärt sig sägs nästan mer ord på engelska och thai än vad hon kan på svenska..Thank you och kob khun ka (eller hur man nu stavar det) säger hon så det bara sjunger om det 🙂

Håller på att baka bröd till mig och det börjar dofta underbart i köket..snart hugger jag in på varmt nybakat bröd..tog med mig MixWells fullkornsbrödmix, lite torrjäst och en brödform för att kunna ha färskt bröd hela resan! Ett bra drag känns det som!

Och så lite bilder till er där i höstmörknet! 🙂

Kram!

ps. Mobo, vad tycker du om Mejas val av toalettlektyr? 🙂

ps2. Calle och Marita, det kan hända att ni får köpa med er en bok till mig då ni kommer. Har redan läst slut den jag hade med och skulle nu absolut måsta få veta hur allting slutar i Hungerspelen!

Annonser