Ja så kändes det nästan då vi äntligen fick hyrt en moppe med sidokärra så att vi lättare kunde ta oss från plats till plats. Huset ligger ju lite ute på landet så att säga, mellan Ban Phe och Mae Pim, så har vi velat åka någonstans så har vi varit tvungna att be Todd (han heter så han som sköter om stället) att köra oss och det har inte känts helt kul att alltid behöva be honom för minsta lilla butiksbesök. Men nu har vi då som sagt hyrt en fin moppe som kan transportera oss alla dit vi vill, och flickorna tycker det är hur kul som helst. Meja skiner upp varje gång vi talar om moppen och gör motorljud och leker att hon gasar. 🙂

Så idag har vi varit in till Ban Phe en sväng, eller in till Tesco (en mataffär) som ligger i utkanten av staden..det mulnade till lite här på eftermiddagen och under tiden som vi handlade så kom en störtskur, men som slutade lagom till att vi skulle köra hem igen. Vädret har varit så otroligt fint och varmt så det kändes nästan till och med skönt med lite moln idag, kan ju bli lite enformigt annars 😉 Åsk- och blixtväder har vi ofta på kvällarna och nätterna men oftast utan regn, hur mysigt som helst att sitta på terassen eller inomhus och se på de otroliga blixtarna som lyser upp hela himlen (eller hur mamma!?) 🙂 !

Då vi kom hit bodde även en anna familj här på samma område, de åkte hem i lördags och innan de åkte gav de en lista med olika restauranger som de rekommenderats. Så nu håller vi på att plöja igenom den listan. Igår åkte vi, på moppen så klart, till en härlig restaurang vid stranden ”Be Happy”. Otroligt bra service och jättegod mat. Dit återvänder vi nog ännu någon gång.

Idag stod ”Buffalo Bill” på tur. Till servicen hörde det bilresa till och från restaurangen vilket ju var mycket bekvämt (skulle ha varit lite långt att pressa på med vår moppe!) Vi kom dit och trodde att vi skulle få äta från ett buffébord med olika rätter från grillen men usch vad snopet då det visade sig att detta serverar de endast på lördag. Så det vara bara att beställa från listan. Glada blev i dock då vi såg att de hade köttbullar och mos och spagettibolognese på barnmenyn. Flickorna har ätit så otroligt dåligt så nu skulle de ju få bekant mat..men nej, det var tvär stopp igen en gång. Meja sa ”Tack, tack” nästan innan maten kommit och Tilde tyckte inte att köttbullarna var goda.. Suck, och om jag har lärt mig något vid det här laget så är det att det inte är någon vits att bråka om det (i synnerhet med Meja) är det nej så är det. Jocki beställde in en hamburgare och jag tog en biff med lite tillbehör och det smakade ingenting. Tacka vet jag thailändsk mat 🙂 Som plåster på såren beställde vi in lite efterrätt och då smakade det nog minsann, flickorna åt så det stod härliga till. Och dyrt blev det också..då vi normalt äter för kring 400-500 Bath så gick detta kalas på 2000 Bath, och det var ju inte ens gott!! Om Hot Pot (som jag skrev om tidigare) var en hit så var Buffalo Bill en riktig flopp. Men vi har några restauranger kvar på listan så vi skall se om vi hittar några kuldkorn ännu.

Annars är det samma vanor, poolen, terassen, mat, poolen, mera mat, lite (med betoning på lite) träning, lek och så stupar vi i säng. Det ändå mörka molnet som lite stört mig nu under två dagar är att min rygg i går morse tänkte säga upp kontraktet och så blev jag halvt invalidiserad, skulle ju nog klara mig utan något sådant här och nu.. Men med lite töjning, massage, burana och massa voltaren och tigerbalsam så håller jag nog på att bli människa igen.

Nu är det snart läggdags här så nu tackar jag för idag och lovar att återkomma snart igen med lite nya bilder och kanske något nytt att berätta!

Kram

Annonser