Så var det plötsligt bara 5 dagar kvar av vår långa semester. Tiden går nog så otroligt fort.. Just kom vi ju hit känns det som. Vet inte riktigt om jag känner något större sug att komma tillbaka till +5 grader och grått regnrusk. Ändå känns det nog som att vi är rätt mogna för att sätta oss på planet och styra hemåt.

Calle och Marita (svärmor och svärfar) har anlänt och tillsammans med dem åkte vi i söndags iväg till Sriracha Tiger Zoo och Pattaya.  Åtta på morgonen blev vi hämtade av en ”Minibuss” som vi hade hyrt för dagen. Tiger Zoo, vårt första stop, var ett lyckat val där det kändes som att vi alla fick ut något av utflykten. Flickorna tyckte det var hur kul som helst att få se riktiga tigrar, krokodiler och elefanter. Fast båda hoppade jämfota redan vid ingången där en stor tiger av plast och hälsade besökarna välkomna..så det krävs inte så mycket för att de skall vara nöjda. På zoo fanns också små kaninungar, griskultingar och killingar. En av höjdpunkterna var att få mata små tigerungar och griskultingar med tuttflaska. Och abolut bäst var nog då Tilde fick mata elefanterna, rädd men stolt var hon. Ville man så fick man också ta bild med något av djuren för en liten slant men det struntade vi i. Däremot så var jag på vippen att börja ta betalt av alla turister som i tur och ordning ville ta bild tillsammans med Meja..kan ju ha något att göra med hennes (i deras ögon) exotiska hårfärg 🙂

Vårt andra stop blev Pattaya där vi skulle shoppa loss lite. Första stället var ett stort shoppongcenter, otroligt fin men dyrt. Det är ju så att kommer man till Thailand så vill man ju också shoppa billigt..så chauffören tog oss till ett annat ställe där det fanns lite mer att välja på. Tyvärr fast helt förståeligt började flickorna (och också fammo och faffa 🙂 ) vara så trötta så vi bestämde oss ganska snabbt för att hoppa in i bilen och åka hemåt. Väl ute på vägen har det blivit en liten översvämning på gatorna på grund av regnet och någon liten trafikstockning, men efter ca 15 minuter så bär det av hemåt.. Trötta men lyckiga flickor hade vi sedan som somnade ganska så bums då de kom i säng.

Annars har vädret varit lite sämre nu de senaste dagarna. Men klaga skall vi nog inte för vi hade i princip sol i tre veckor och det är fortfarande varmt trots molnen. Igår var förmiddagen vacker och vid fyra började det regna, och idag hade vi mulet på förmiddagen men nu ser det ut att spricka upp.

Dagarna flyter på i samma tempo. Tilde leker med sin nyfunna vän Gabriel. Meja får inte vara med men hon är nöjd i alla fall. Ödlor har vi inne med jämna mellanrum och jag sover dåligt på grund av dem..fast efter ett besök på Wangborn och jag fick se hur stora ödlor som också springer på husvägganra så får jag väl vara glad att de bara är de ca 10 cm långa sakerna som springer omkring i rummet på nätterna och inte deras ”jättelika” släktingar.

Igår var vi på eftermiddagen till Calle och Maritas hotell och lånade deras pool för omväxlings skull. Efter att vi ätit försvann Tilde och Jocki och lite senare hittade vi dem i bubbelpoolen som låg intill restaurangen 🙂 Meja sa ”fammo” första gången och jag tog min första drink under resan. En lyckad kväll med andra ord!

Annonser