Taggar

, , , ,

Kärlek med stort K..helt otroligt goda och så otroligt farliga (för hälsan). Vi var bjudna på lillajulsglögg hos våra vänner och där blev vi bland annat bjudna på dessa ljuvliga ”degbollar”. Ursprungsreceptet kommer från Hovkonditorns blogg och jag passar ju såklart på att göra dem glutenfria :) . Så tacka, tack, tack Katarina för detta recept och Linda för att du introducerade det till oss, julen är räddad🙂

Glutenfria Cookie dough truffles

chokladbollar, glutenfria

  • 80 g smör
  • ¾ dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5-3 dl glutenfri mjölmix
  • ca 200 gram mörk choklad
  • + ca 150 gram till smältning
  1. Vispa smör, farinsocker och vanilj.
  2. Vispa i mjöl.
  3. Hacka chokladen och rör i chokladbitarna.
  4. Forma degen till bollar och lägg på en tallrik. Täck och frys 30 minuter.
  5. Smält choklad och med en gaffel, doppa bollarna i choklad. Placera på bakplåtspapper och låt stå i 30 minuter eller ställ i kylskåp.
  6. Njut av bollarna då de ännu är ordentligt kalla. MUMS!

Cookie dough truffles, glutenfriaunderbara chokladbollar, glutenfria