Etiketter

, , , ,

Den här myntasåsen passar utmärkt som tillbehör till t.ex lamm men även som dipp till de goda rosmarinstixen. Såsen är lagom syrliga och myntan ger en frisk smak. Lätt är den också att röra ihop, smakar bäst om den får stå några timmar i kylen och dra sig innan servering.

Raita – myntasås

myntasås - raita

  • 2 dl joghurt
  • 1 vitlök
  • 1 msk limesaft
  • ca 40 myntablad
  • chili (ca ¼)
  • salt
  • peppar
  • 1-2 nypor socker
  1. Skala och riv ner vitlöken i joghurten.
  2. Strimla myntabladen och hacka chilin smått.
  3. Pressa i limesaften, salta och peppra och smaka av med lite socker.
  4. Rör om och ställ sedan kallt någon timme innan servering för bästa resultat.
  5. Servera till lamm eller som dipp till snacks.
Advertisements