Etiketter

, , , , ,

Jo jag både bakar och lagar mat tråts de sällsytan inläggen på bloggen för tillfället. Tiden vill inte räcka till och tyvärr är det då bloggandet som för tillfället blivit lidande. Men alltid nu och då kommer det ett nytt guldkorn in här på bloggen 🙂

Denna gång i form av en supergod räkpasta. Ibland slänger jag bara ihop vad vad som hittas här hemma och ibland så blir just det där ihopslänget så otroligt gott. Jag fick riktigt säga till på skarpen åt mig själv att sluta äta för jag var mätt men det var så otroligt gott. Går fort att steka ihop samtidigt som spagettin eller pastan kokar.

Godaste räkpastan

räkpasta, glutenfri

  • ca 450 gram frysta räkor (gärna lite större)
  • 170 gram skivad bacon
  • 1 gul lök
  • ½-1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk hackade soltorkadetomater i olja
  • 1½ grädde
  • Färsk basilika, hackad
  • peppar
  • salt
  • glutenfri spagetti (använde Sempers linguine)
  1. Tina räkorna under kallt vatten och låt dem rinna av.
  2. Skär baconet i mindre bitar.
  3. Skiva eller hacka löken i mindre bitar.
  4. Skiva chilin tunt.
  5. Stek baconet i en het panna så att det bli knaprigt.
  6. Tillsätt den hacka löken, soltorkade tomatbitarna, chilin och vitlöken.
  7. Stek tills löken blivit genomskinlig och håll sedan på ca 1 dl grädde. Peppra och salta om det behövs.
  8. Låt såsen puttra ca 5-10 minuter.
  9. Koka upp vatten till spagettin, salta och lägg i spagettin.
  10. Då spagettin är nästan klar tillsätt resten av grädden och basilikan i såsen och tillsätt räkorna. OBS! Nu får såsen inte koka mera för då blir räkorna sega, så värm på svag värme. Räkorna skall bara bli varma då är det klart.
  11. Smaka av med peppar.
  12. Servera med spagettin! MUMS!
Advertisements