Etiketter

, , , , , ,

Jösses vilken lång bloggpaus det blivit här igen. Tiden flyger ju bara iväg och vips så var det en månad sedan jag lagt upp någonting nytt här. Hinner bara inte få upp recepten på bloggen. Usch och fy på mig, en bättring lovas!

Den här chokladkrämen svängde jag ihop i fredags då jag var sugen på något gott. En väldigt väldigt mäktig kräm men mintsmaken gör så att krämen trots det inte blir för mäktig ( vet faktiskt inte om ”för mäktigt” finns med i mitt vokabulär över huvudtaget?!) Toppade choklakrämen med limemarierade jordgubbar för att tillföra mera syra och MUMS vad gott det blev.

Eftersom chokladkrämen är mäktig behöver portionerna inte vara så väldigt stora. Detta recept räcker bra till tre personer. Så gott så gott och dessutom mycket enkelt!

Mäktig chokladkräm med mint

Mäktig chokladkräm med mint, glutenfri

  • 2 äggulor
  • 1½ dl grädde
  • 150 gram Marabou mintkrokant
  • 50 gram mörk choklad (70%) med minsmak
  • ca 10 jordgubbar
  • 1 lime
  • florsocker
  1. Separera gulorna från vitan och lägg dem i en skål.
  2. Hacka chokladen i mindre bitar.
  3. Värm upp grädden så att den nästan kokar och häll den över äggulorna under ständig omrörning. Rör kraftigt eller vispa med handvisp så att äggulorna inte kokas.
  4. Lägg i chokladbitarna och rör tills de smält.
  5. Häll upp chokladkrämen i portionsglas och ställ in i kylen i mist tre timmar för att stelna.
  6. Skiva jordgubbarna och lägg dem i en skål.
  7. Pressa över saften från en lime och låt jordgubbarna marineras. Räcker att de marineras en stund innan du skall servera.
  8. Toppa chokladkrämen med jordgubbar strax innan servering och sikta eventuellt över lite florsocker.
Advertisements