Etiketter

, , , ,

Här har ni ett recept på en saftig chokladkaka. Tanken som slog mig då jag tog min första tugga var att som kladdkaka fast ändå inte. Chokladkakan är väldigt saftig och smakar gott av vanilj. Är perfekt att äta som sådan eller tillsammans med t.ex. vaniljsås eller glass..eller varför inte tillsammans med både och?! 🙂

Den är väldigt enkel att röra ihop. Det enda du behöver passa upp är ugnstiden. För att kakan inte skall bli för torr får du inte grädda den för länge, så det gäller att vakta kakan lite de sista minuterna.

Saftig chokladkaka

saftig chokladkaka, glutenfri

  • 2½ dl socker
  • 3 dl MixWells glutenfria ljusa mjölmix
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½dl kakaopulver
  • ½-1 tsk vaniljextrakt (eller 1½ tsk vaniljsocker)
  • 150 gram smör
  • 2 ägg
  • ½ dl hett vatten
  • florsocker till dekorering
  1. Ställ ugnen på 175°C.
  2. Blanda socker, mjöl, kakao (sikta) och bakpulver i en bunke. (Använder du vaniljsocker blandar du även med det). Rör om ordentligt så att alla mjölklumpar försvinner.
  3. Smät smöret och blanda i vaniljextraktet i smöret.
  4. Rör kraftigt i det smälta smöret i mjölblandningen och därefter ett ägg i taget.
  5. Rör tillsist i det heta vattnet, blanda om ordentligt.
  6. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter (ca 24cm Ø) och häll smeten i formen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Kolla med en sticka och ta ut genast då kakan är torr. Den får hellre vara lite fuktig än för torr.
  8. Servera som den är eller med vaniljsås eller glass.

chokladkaka, glutenfri godaste chokladkakan, glutenfri