Etiketter

, , ,

Så var det fastlagstisdag igen. Och nog hör det liksom till att baka dessa bullar då. Jag har ett jättebra recept på glutenfria bullar som blir både luftiga och mjuka. Viktigast i detta bullbak är att tillsätta mjölet i omgångar. Börja med ca 5 dl och tillsätt lite i taget tills degen inte är så klibbig. Bästa recultatet får du absolut om du arbetar degen i en hushållsassistent. Då är det lättare att veta när du har tillräckligt med mjöl. Då degen hålls i en boll under knådning och inte breds ut i bunken har du lagom med mjöl.

Denna gång använde jag torrjäst och resultatet blev riktigt lika bra. Om du använder torrjäst behöver du ändra lite på ordningen och värma vätskan till ca 42 grader men annars är allt lika som i receptet.

Receptet på dessa glutenfria fastlagsbullar hittar du här.

fastlagsbulle, glutenfri

Advertisements