Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Så var det dags att fira påsk igen en gång. Om du vill ha en söt och god paj att bjuda på i helgen så rekommenderar jag varmt den här. Det är en bannofepaj men den är lite ”upp-påskad”. Så i stället för att använda mig av banan i fyllningen så valde jag att ha i persikor. Får väl heta Persoffee paj då?! 🙂 Tycker att det var mera påskigt och så ger persikan en fräsch twist till den annars väldigt söta pajen. Men vill du så går det bra att byta ut persikan till banan eller annan frukt..mango skulle också kunna vara väldigt gott till! Och visst går det ju bra att servera den här pajen när som helst på året, det enda som gjorde den lite påskig nu var väl chokladäggen som jag valde att använda till dekoration 🙂

Kom bara ihåg att du behöver reservera ca 3 timmar för den kondenserad mjölken då den skall koka så länge.

Glad Påsk till er alla!

Glutenfri ”persoffee” paj

Banoffee pie, glutenfree

  • ca 200 gram glutenfria digestivekex
  • 100 gram smör
  • 1 burkar sötad kondenserad mjölk
  • 2 dl grädde
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 burk med konserverade persikor

Till garnering:

  • 1 dajm eller annan choklad
  • chokladägg eller annat godis
  1. Ta bort etiketten från den kondenseerade mjölkens konservburk och sätt burken i en kastrull. Häll på vatten så att hela burken är täckt.
  2. Koka den kondenserade mjölken i konservburken i ca 2½-3 timmar
  3. Lägg ugnen på 175°C.
  4. Krossa kexen till smulor.
  5. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.
  6. Tryck ut kexsmulorna i en pajform, gärna med löstagabar kant, och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  7. Ta ut och låt svalna.
  8. När pajen svalnat, bred på den kondenserade mjölken.
  9. Skiva persikorna i tunna skivor och placera dem ovanpå kolan.
  10. Vispa grädden och smaksätt med lite vaniljsocker.
  11. Bred ut grädden över persikoskivorna.
  12. Krossa dajmen eller riv om du använder annan choklad. Strö choklad över pajen och garnera med chokladägg.
  13. Ställ kallt tills servering.