Etiketter
baka glutenfritt, bannofee paj, dajm, dessert, enkel paj, glutenfri, glutenfri digestive, glutenfri paj, glutenfri söt paj, kondenserad mjölk, lättlagad paj, påsk efterrätt, söt paj
Så var det dags att fira påsk igen en gång. Om du vill ha en söt och god paj att bjuda på i helgen så rekommenderar jag varmt den här. Det är en bannofepaj men den är lite ”upp-påskad”. Så i stället för att använda mig av banan i fyllningen så valde jag att ha i persikor. Får väl heta Persoffee paj då?! 🙂 Tycker att det var mera påskigt och så ger persikan en fräsch twist till den annars väldigt söta pajen. Men vill du så går det bra att byta ut persikan till banan eller annan frukt..mango skulle också kunna vara väldigt gott till! Och visst går det ju bra att servera den här pajen när som helst på året, det enda som gjorde den lite påskig nu var väl chokladäggen som jag valde att använda till dekoration 🙂
Kom bara ihåg att du behöver reservera ca 3 timmar för den kondenserad mjölken då den skall koka så länge.
Glad Påsk till er alla!
Glutenfri ”persoffee” paj
- ca 200 gram glutenfria digestivekex
- 100 gram smör
- 1 burkar sötad kondenserad mjölk
- 2 dl grädde
- ½ tsk vaniljsocker
- 1 burk med konserverade persikor
Till garnering:
- 1 dajm eller annan choklad
- chokladägg eller annat godis
- Ta bort etiketten från den kondenseerade mjölkens konservburk och sätt burken i en kastrull. Häll på vatten så att hela burken är täckt.
- Koka den kondenserade mjölken i konservburken i ca 2½-3 timmar
- Lägg ugnen på 175°C.
- Krossa kexen till smulor.
- Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.
- Tryck ut kexsmulorna i en pajform, gärna med löstagabar kant, och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
- När pajen svalnat, bred på den kondenserade mjölken.
- Skiva persikorna i tunna skivor och placera dem ovanpå kolan.
- Vispa grädden och smaksätt med lite vaniljsocker.
- Bred ut grädden över persikoskivorna.
- Krossa dajmen eller riv om du använder annan choklad. Strö choklad över pajen och garnera med chokladägg.
- Ställ kallt tills servering.
Mirka skriver:
Hej,
Fina resept du har, hittade hit nyligen. Välkommen att hålsa på min matblogg.
Här får du en jätte god glutenfri fikonkaka resept 😉
http://www.scarletswalk.com/ruoka/fig-niinkuin-viikuna/
Trevlig fortsättningen på kvällen.
GillaGilla
Marie skriver:
Hej! Googlade efter glutenfritt knäckebröd och hittade ett recept du lagt ut. Nu har jag brödet i ugnen, ska bli spännande att se (och prova)! 🙂 Hur länge håller brödet i skafferiet sen på ett ungefär? Min sambo är känslig mot både gluten och laktos så ska kika runt på din blogg och leta fler recept. Han fyller år om några veckor så kanske ska försöka baka lite. Jag är ingen som bakar direkt men om jag hittar något lätt recept kanske jag ger det ett försök. 🙂 Något du kan tipsa om på rak arm?
Marie
GillaGilla
glutenfriamuminmamman skriver:
Hej Marie! Hoppas att knäckebrödet smakade! Det brukar bli en stor favorit hos dem som prövar på det! 🙂
Ta och kolla lite på recepten under söta pajer eller tårtor och se ifall du hittar något som känns bra! Fråga gärna ifall du undrar över något. Jag brukar ofta skriva i receptet om det är något som är extra lurigt i receptet..annars är nog de flesta recepten ganska lätta! 🙂 Lycka till!
-Mia
GillaGilla