Etiketter

, , , , , , , , , ,

Här kommer receptet på en väldigt god kladdkaka. Kladdkaka som är så lätt att svänga ihop då man får besök, och ack så gott. Valde att denna gång garnera denna kaka med glasyr smaksatt med lite citron. Kakan går även bra att servera utan glasyr, t.ex. med vaniljglass eller vaniljsås. Men eftersom jag gillar extra allt, så tog jag i och spritsade glasyr på. Och gott blev det. Vill du kan du också smaksätta glasyren med t.ex. choklad, receptet till den glasyren hittar du här.

Kladdkaka med philadelphiafrosting

godaste glutenfria kladdkakan

  • 100 gram smör
  • 100 gram mörk choklad
  • 4 msk kakao
  • 2 ägg
  • 1½-2 dl ljus glutenfri mjölblandning
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • glutenfria skorpsmulor (ströbröd)

Glasyr:

  • 60 gram smör
  • 100 gram pgiladelphiaost
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1-2 msk citronsaft
  1. Lägg ugnen på 160°C.
  2. Smält smöret i kastull eller i micro och låt svalna
  3. Smält chokladen i vattenbad eller i micro.
  4. Vispa lätt ihop ägg och socker.
  5. Rör samman mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke.
  6. Blanda mjölblandningen med äggvispet och rör även ner smöret och den smälta chokladen.
  7. Blanda till en jämn smet.
  8. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter (ca 24-26cm Ø) Vill du kan du också placera ett bakplåtspapper på botten av formen för att lättare kunna flytta kakan till ett kakafat för servering.
  9. Häll smeten i kakformen och grädda i mitten av ugnen i 24 min.
  10. Ta ut kakan och låt svalna.
  11. Glasyr: Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvisp.
  12. Tillsätt philadephiaosten och fortsätt vispa så att alla klumpar försvinner.
  13. Tillsätt florsockret och lite av citronsaften. Tillsätt mera citronsaft efter hand så att konsistensen inte blir för lös. Blir glasyren för lös ökar du på florsockermängden.
  14. När kakan svalnat spritsar du på glasyren.
  15. Garnera t.ex. med riven choklad.