Etiketter

, , , ,

Jocki skulle ha några vänner på besök på fredagkväll så jag bestämde mig för att slänga ihop en paj. Problemet är ju alltid bara att bestämma sig för vilken paj som skall lagas. Jocki själv föreslog Tacopaj och det kändes som en bra paj att bjuda på då sällskapet består av bara män. Receptet på den här pajen har jag fått av Fredde, han bjöd på den första gången för över 7 år sedan och sedan dess har den hört till våra favoriter. Så tack Fredde för det! 🙂

Glutenfri tacopaj

Botten:

  • 125 gram smör
  • 3,5 dl glutenfri mjölblandning, ljus
  • 3 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 400 gram malet kött
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • ca 5 dl kryddade majschips (Nachos)
  • 2-3 tomater
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • ca 2½ dl riven ost
  1. Blanda samman alla ingredienserna till pajbbottnet och låt vila svalt en stund.
  2. Tryck ut degen i en form och nagga med en gaffel.
  3. Förgrädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter.
  4. Bryn köttet, rör ner kryddorna och vattent. Låt sjuda i 5 minuter.
  5. Placera drygt hälften av chipsen på pajbottnet och täck med maletkött.
  6. Tärna tomaterna smått och bred över köttet.
  7. Blanda gräddfilen med majonnäsen och häll det över tomaterna.
  8. Strö över den rivna osten och toppa med resten av cipsen.
  9. Grädda i 200°C i 20-25 minuter.
  10. Servera med en god sallad.

På lördagen hade vi också nöjet att få besök av två av killarna från det super coola Alive Band, och självklart fick de smaka på tacopajen och budapestrullen.Då Jonas och Blomman (som heter Mikael så där riktigt på riktigt) kom var jag och bytte blöja på Meja och Tilde kom inrusande till mig och utbrast: Mamma, den där ena farbron heter Blomman!!! 🙂 Tack Jonas och Blomman för ert besök, ni är välkomna när som helst igen..kanske vi till och med bjuder på bastu då 😉